Gå til sidens indhold

Vejledning om klinisk handelsundersøgelse af heste

Faggruppe Heste har udarbejdet en vejledning (6. udgave), som dyrlæger kan anvende i forbindelse med den kliniske handelsundersøgelse af heste. Vejledningen omtaler aftalegrundlaget, sælger/købererklæring, anbefalede forhold og hele den kliniske undersøgelse i relation til Handelsattesten (Den blå attest) samt røntgenundersøgelse.

Hensigten med folderen er at give den praktiserende dyrlæge en vejledning i at gennemføre en klinisk handelsundersøgelse af heste til handel og/eller forsikring.

Vejledningen følger opbygningen af Den Danske Dyrlægeforenings handelsattest og indeholder beskrivende undersøgelser samt information om aftalegrundlaget og sælger/købererklæring.

Aftalegrundlag

For at aftalegrundlaget er anvendt korrekt, skal dyrlægen sikre sig:

  1. At både køber og sælger har underskrevet aftalegrundlaget (papirversion), før handelsundersøgelsen begyndes.

Bruges platformen eHest, skal dyrlægen sikre sig:

  1. At både køber og sælger har godkendt aftalegrundlaget via den mail, som de modtager fra eHest. Når køber eller sælger har godkendt, genereres en mail i systemet om, at parten har accepteret grundlaget. Det er vigtigt, at du som dyrlæge kontrollerer, at godkendelsen foreligger fra både køber og sælger, før handelsundersøgelsen begyndes. Har begge parter godkendt aftalegrundlaget, er det fyldestgørende som underskrift. 

For heste der handles på auktioner, kan der være særlige forhold, der gør sig gældende. Læs mere om handel på auktioner her: Handelsundersøgelse af heste forud for auktioner

Medlemmer af DDD, der har spørgsmål til aftalegrundlaget, kan kontakte WTWs forsikringsmægler, Dorte Jaquet på telefon: 8813 9533 eller e-mail: dorte.jaquet@wtwco.com

Login E-Hest